Hoe uniek je vragen ook zijn. Sommige worden vaak gesteld.

Heb je hulp nodig? Wij zijn hier om te helpen. Doorzoek onze FAQ voor antwoorden op alles je je afvraagt.

Aligners

In 99% van de gevallen is behandeling niet mogelijk zonder beide rijen tanden te bewegen. Het gaat erom hoe ze samenwerken, niet hoe ze apart werken.

Als iemand van vlakbij naar je tanden kijkt, zal men de transparante aligners zien, maar meestal worden zij door niemand opgemerkt. Hoewel onze aligners niet volledig onzichtbaar zijn, vallen ze veel minder op dan een metalen beugel. Wij hebben er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat ze zo transparant mogelijk zijn. De behandeling is alleen effectief als je de aligners elke dag draagt. Hoe meer je je hieraan houdt, hoe beter het eindresultaat.

Behandeling

Neen, je tanden en kaak zijn nog steeds in de groeifase op deze leeftijd, daarom is het gebruik van een aligner op deze leeftijd geen goed idee.

Als je tandarts je aanraadt om je wijsheidstanden te verwijderen, dan kan je niet worden behandeld. Als je wijsheidstanden reeds verwijderd zijn, raadpleeg je best een tandarts voor je ons afdrukpakket gebruikt.

Dit hangt af van persoon tot persoon (sommige mensen hebben heel onbeweegbare tanden) maar in het algemeen zien we resultaten na het gebruik van de eerste set aligners. De transformatie van de huidige positie van je tanden naar de nieuwe is een heel gradueel proces waardoor de vooruitgang pas na verloop van tijd zichtbaar is.

Neen, je behandeling is in goede handen! Bij Franksmile wijzen we een erkend tandarts toe aan elke klant en deze stelt op basis van je afdrukken een behandelingsplan op. Goede zorg en begeleiding is heel belangrijk voor ons. Bij het kleinste probleem staat je tandarts onmiddellijk klaar om je te helpen.

Aligners veroorzaken vaak wat ongemak en hoogstwaarschijnlijk zal het wat pijn doen als je tanden langzaam worden begeleid van de huidige positie naar de nieuwe. Dit is volkomen normaal en toont aan dat het proces werkt.

De waarheid is dat we voor een goed resultaat tijd nodig hebben. Jouw uniek behandelingsplan zal ongeveer zes tot zeven maanden in beslag nemen.

Natuurlijk, maar je moet de aligners minstens 22 uur per dag dragen. We raden het aan dat je de aligners uitdoet voor het eten en drinken, maar maak je tanden grondig schoon voor je ze opnieuw insteekt.

Afdrukpakket

Ja, foto's in een lage kwaliteit (te donker, te wazig of weerkaatsing van de flash) zijn niet bruikbaar bij de diagnose en behandeling van je gebit. Als de foto's je tanden, tandvlees en tandvleesrand niet in detail tonen zullen deze geweigerd worden. Precieze instructies zijn voorzien in het afdrukpakket.

Ja, wij vragen iedereen om de instructies grondig te lezen. Het maken van de afdrukken is niet zo moeilijk, maar als je niet oplet, is een fout snel gemaakt. We kunnen de afdrukken niet gebruiken als ze de positie en vorm van je tanden niet in detail vastleggen. Zorg dat de afdruk diep genoeg is, zodat de lijn waar je tanden en tandvlees samenkomen duidelijk is. Zorg er eveneens voor dat je tanden de zijkanten van de afdruklepels niet raken. De afdrukken zijn heel belangrijk aangezien onze orthodontisten ze gebruiken om je aligners te ontwerpen en je behandelingsplan voor te bereiden. Zonder een goede afdruk kunnen we je niet helpen bij bereiken van je doelstelling! Het goede nieuws is dat we heel duidelijke instructies hebben voorzien. Neem je tijd, lees ze aandachtig en maak je afdrukken zonder enige afleiding in de buurt.

Maak je geen zorgen, wij hebben aan alles gedacht. In het afdrukpakket zit er een vooruitbetaald retourpakket met een label. Plaats je afdrukken voorzichtig in het pakket en breng het naar het dichtstbijzijnde DHL-punt. Het dichtstbijzijnde DHL-punt vind je hier.

Alles wat je nodig hebt om de huidige positie van je tanden te meten. Hierna gaat ons team van orthodontisten aan de slag met de voorbereiding van je behandelingsplan. Je vindt er de instructies, afdruklepels en kneedbare pasta om de afdrukken te maken en ook nog een mondopener die je helpt bij het nemen van foto's van je tanden. Je vindt eveneens een mooi paar handschoenen.

Hoe sneller je aan de slag kunt gaan, hoe beter. Je ontvangt je behandelingsplan twee weken na wij de foto's en het afdrukpakket ontvangen hebben.

Algemeen

Nog niet, momenteel zijn wij druk bezig met het heel Nederland te voorzien van de perfecte glimlach, maar als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief brengen we je als eerste op de hoogte als we beschikbaar bij jou in de buurt.

Prijzen

Ja, je kan gespreid over 36 maanden betalen voor € 59,14 per maand.

Je kan beginnen met het afdrukpakket voor € 99. Onze tandartsen hebben dit nodig om je op maat gemaakte behandelingsplan op te stellen (dus dit is heel belangrijk!). Als je tevreden bent na het overleg met onze expert dan is de volgende stap de aankoop van de beugels. De totale behandeling kost € 1799 wat 65% goedkoper is dan de traditionele metalen beugel. Wij bieden ook een afbetalingsplan aan vanaf € 599 per maand .